ZOEKEN:
Agenda-kaartverkoop -> Tweedaagse workshop: Beter omgaan met stress
Tweedaagse workshop: Beter omgaan met stress

Voor meer rust in je hoofdscrabble stress

Deze workshop is bedoeld voor volwassenen die in deze stressvolle tijd op zoek zijn naar meer rust in hun hoofd Ervaar je, net als vele anderen, regelmatig spanning of stress in het dagelijks leven? Druk, druk, druk. Niet alleen op je werk maar ook in je vrije tijd. Je wilt optimaal presteren in je werk, thuis alles op rolletjes laten lopen, leuke sociale contacten onderhouden en vooral 24 uur per dag bereikbaar zijn. Het gevoel van altijd maar ‘moeten’ zorgt voor veel onrust. Ook omstandigheden als echtscheiding, ziekte, verlies van een dierbare of mantelzorg leveren extra stress op.  De eerste signalen van te veel stress uiten zich vaak in klachten als: slecht slapen, piekeren, concentratieproblemen, hoofdpijn, maag- en darmklachten maar ook snel geïrriteerd zijn.

Leer tijdens deze workshop om stress en stressfactoren beter te hanteren, je grenzen eerder aan te geven en hoe je omgaat met emoties als angst, boosheid en verdriet zodat ze je niet meer in de weg zitten. Je krijgt praktische handvatten om meer rust en ruimte voor jezelf te creëren en hoe je jouw persoonlijke effectiviteit verbetert.

De Bibliotheek Amstelland organiseert de workshop in samenwerking met de Ruimtewinner en  Mantelzorg & Meer

Tweedaagse workshop: Beter omgaan met stress
Vrijdag 15 september
Vrijdag 29 september

Tijd: 10:30 - 12:30 uur

Locatie: Stadsplein

Prijs
Leden: €25,-
Niet-leden: €32,50,-

TICKET

 

Mantelzorg en Meer

Mantelzorg & Meer biedt ondersteuning, begeleiding, advies en training aan mantelzorgers, vrijwilligers, werkgevers en organisaties in de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn. Mantelzorgers van iemand met dementie, niet aangeboren hersenletsel, chronische ziekte, een beperking of met psychische problematiek kunnen terecht voor trainingen, gespreksgroepen, individuele gesprekken en familiegesprekken. Daarnaast is inzet van een vrijwilliger ook mogelijk, zodat de mantelzorger even vrijaf heeft. Het aanbod is gericht op mantelzorgers van volwassenen en kinderen die wonen in de thuissituatie of intramuraal.  

De Ruimtewinner

Ben je op zoek naar meer rust en ruimte voor jezelf? De Ruimtewinner biedt coaching om meer grip op je leven te krijgen en weer in balans te komen. Je leert je grenzen beter aan te geven en je prioriteiten weer op orde te krijgen. Door goed voor jezelf te zorgen, ben je beter bestand tegen stress. Hoe je beter omgaat met werkstress en weer plezier in je werk krijgt met meer resultaat, leer je ook tijdens de diverse trainingen die de Ruimtewinner aanbiedt.
Jolanda Meijer is gespecialiseerd in stressreductie en burn-outpreventie. Zij helpt mensen die door allerlei oorzaken uit balans zijn geraakt, om weer rust in hun hoofd te krijgen, meer energie te ervaren en hun persoonlijke effectiviteit te verbeteren. In mei 2016 verscheen haar boek Een opgeruimd hoofd in 7 stappen. Haar tweede boek staat gepland voor het voorjaar 2018.

 

LogoMMjpeg                          Twwedaagse workshop_stress_logo_zonder_pay-off_-_kopie_640x139                                        A-Amstelland logo_FC