ZOEKEN:
Agenda-kaartverkoop -> Niki Korteweg - Een beter brein
Niki Korteweg - Een beter brein

NikiKorteweg RBouwman_275Hoe krijg je je geheugen en concentratie op orde? Hoe wapen je je hersenen? En kan je brein ook beter worden dan ooit?

Niki Korteweg ontdekt in 'Een beter brein' steeds futuristischer manieren om haar hersenen te verbeteren, en moet bepalen hoe ver ze durft te gaan. Daarbij stelt ze twee belangrijke vragen: Wat kan hersenwetenschap nu voor ons doen? En welke gevolgen heeft al die technologie voor onze toekomst?

De ontwikkelingen in de hersenwetenschap gaan razendsnel. Met scanners kijken we in het levende brein; er zijn geheugenpillen, stamcellen, hersenelektrodes en breinbestuurde robotarmen. Wat sciencefiction lijkt, wordt werkelijkheid. Maar wat hebben gewone mensen aan al die kennis? Wetenschapsjournalist Niki Korteweg wordt pijnlijk geconfronteerd met deze vraag wanneer haar eigen brein na een lange periode vol stress begint te haperen. Haar burn-out is het begin van een persoonlijke zoektocht aan de frontlinie van de hersenwetenschappen. Hoe krijg je je geheugen en concentratie op orde? Hoe wapen je je hersenen? En kan je brein ook beter worden dan ooit? Van pillen tot braintraining, van traditionele meditatie tot elektrische hersenstimulatie, van zenuwprotheses tot het brein in een computer, niets blijft onbeproefd.

Wij organiseren deze lezing in het kader van de maand van de Hippe Hersens. In november zullen er tal van activiteiten rondom het brein en de hersens georganiseerd worden.
Ook sluit deze lezing mooi aan bij het thema van Nederland Leest.

Foto: R. Bouwman

Stadsplein
22 november
19:30 - 21:00
Prijs: € 10,-, pashouders € 7,50,-

TICKET

Hippe hersens_logo


Boeken:
Een beter brein – Niki Korteweg
Singing in the brain – Erik Scherder
Mindf*ck – Victor Mids

Websites
Niki Korteweg
Hersenstichting