Openingstijden vanaf 3 juli 2017

De Bibliotheek ontwikkelt zich tot een ontmoetingsplek met vele leerzame en inspirerende activiteiten. We willen zo veel mogelijk open zijn, zodat je vaak bij ons terecht kan. Daarom verruimen we onze openingstijden. De vestigingen in Westwijk, Aalsmeer en Uithoorn zijn flink vaker open. In Stadsplein passen we de openingstijden aan aan de wens van de klant en ben je vroeger welkom.

Selfservice en hulp van vrijwilligers
Om vaker open te zijn, moeten we...

...ons werk wel iets anders organiseren. Je wordt vanaf 3 juli dagelijks welkom geheten door vrijwilligers. Tijdens deze selfservice uren maak je met je bibliotheekpas zelfstandig gebruik van de faciliteiten. Je kunt gewoon lenen en terugbrengen, rustig een krantje lezen, werken, studeren of een kopje koffie drinken. Vrijwilligers kunnen je assisteren bij de apparatuur. Meer info over selfservice.

Ook vrijwilliger worden in de bibliotheek? Kijk dan even hier voor meer informatie over deze rol bij de bibliotheek.

In de middag wisselen de bibliotheekmedewerkers de vrijwilligers weer af (in Stadsplein: vanaf 13.00 uur; in de overige vestigingen: vanaf 14.00 uur). Je kan dan bij ons terecht voor al jouw vragen over je bibliotheekabonnement, maar ook voor advies over het vinden van informatie en mediagebruik.

Pas kwijt of omruilen voor een nieuwe pas: tot 1 september gratis!
Heb je de nieuwe bibliotheekpas al? Hierop kan je een tegoed zetten, waarmee je gemakkelijk kunt betalen, kopiëren en printen. Je kan tot 1 september kosteloos een nieuwe pas ophalen in de Bibliotheek. Ben je je bibliotheekpas kwijt? Ook dan mag je tot 1 september gratis een nieuwe pas aan laten maken.
Let op: een nieuwe pas aanmaken kan niet tijdens de selfservice uren!

Vrijwilligers gezocht!

Mede dankzij de vrijwilligers lukt het ons om vaker open te zijn. We zijn nog op zoek naar zo'n 10 á 15 vrijwilligers die als gastvrouw/gastheer bij ons aan de slag willen. Iets voor jou? Lees de vacature en meld je snel aan!

Openingstijden vanaf 3 juli 2017

Bibliotheek Amstelveen Stadsplein

Maandag 11.00 - 19.00 uur
Dinsdag 10.00 - 19.00 uur
Woensdag 10.00 - 19.00 uur
Donderdag 10.00 - 19.00 uur
Vrijdag 10.00 - 18.00 uur
Zaterdag 10.00 - 18.00 uur
Zondag 13.00 - 18.00 uur

Dagelijks is er tot 13.00 uur selfservice.

Bibliotheek Amstelveen Westwijk, Aalsmeer en Uithoorn

Maandag t/m zaterdag 11.00 - 18.00 uur

Dagelijks is er tot 14.00 uur selfservice.

Op zoek naar de openingstijden tot 3 juli 2017? Klik hier

Aangepaste (openings)tijden 2017 tijdens feestdagen

Dag  Datum  Feestdag  Gesloten
zo 1 januari  Nieuwjaarsdag  Hele dag
vr 14 april Goede vrijdag  Na 18.00 uur
zo 16 april 1ste Paasdag  Hele dag
ma 17 april 2de Paasdag  Hele dag
do 27 april  Koningsdag  Hele dag
do 4 mei  Dodenherdenking  Na 18.00 uur
do 25 mei Hemelvaartsdag Hele dag
zo 4 juni 1ste Pinksterdag Hele dag
ma 5 juni 2de Pinksterdag Hele dag
di 5 december  Sinterklaas  Na 16.00 uur
zo 24 december  Kerstavond  Na 16.00 uur
ma 25 december  1ste Kerstdag  Hele dag
di 26 december  2de Kerstdag  Hele dag
zo 31 december  Oudejaarsdag  Na 16.00 uur

De Bibliotheek ontwikkelt zich tot een ontmoetingsplek met vele leerzame en inspirerende activiteiten. We willen zo veel mogelijk open zijn, zodat je vaak bij ons terecht kan. Daarom verruimen we onze openingstijden. De vestigingen in Westwijk, Aalsmeer en Uithoorn zijn flink vaker open. In Stadsplein passen we de openingstijden aan aan de wens van de klanten en ben je vroeger welkom.