ZOEKEN:
Algemeen
We are data - privacy special
Contact Harald Ebes   

banner we are data_small

De huidige wetgeving rondom privacy voldoet in deze digitale tijd niet meer. Het individu heeft de controle over zijn eigen gegevens verloren aan bedrijven en instellingen. Online maar ook in de publieke ruimte. We  zijn data geworden maar realiseren ons steeds minder in welke vorm. Heeft de doordenderende digitale trein privacy onder de wielen met als excuus de nationale veiligheid?  

Met twee activiteiten willen we de geest over dit onderwerp prikkelen. Hoe denkt u over het spanningsveld tussen privacy en technologische vooruitgang? En de vermeende tegenstellingen privacy en veiligheid? Gaan zij echt niet samen? 

Daarnaast..

.. biedt de Bibliotheek Amstelland in de maand juni ook online speciale aandacht aan het thema privacy. We doen dit i.s.m. NBD Biblion om mensen bewust te maken van de veranderende Europese wetgeving rondom het recht op privacy na de invoering van de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De wet die burgers meer controle over de eigen gegevens gaat geven, maar nu al actie van bedrijven vraagt om straks aan de wet te voldoen.

En we geven achtergrond informatie waarbij privacy belicht wordt vanuit verschillende gezichtpunten.  Hoe is privacy geregeld op het werk, school, tijdens sollicitaties en online? En in de toekomst ?
In het linker menu onder privacy vindt u alle informatie.

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner