ZOEKEN:
De Gelukkigen/ Kristine Bilkau
Contact Wieneke van Rossum   

de gelukkigenHet boek gaat over Isabell en Georg en hun zoontje. Ze leiden een zorgeloos bestaan, opgegroeid in redelijke welvaart zonder een enkel probleem. Ze hebben beiden een in de watten gelegde jeugd gehad. Dan raken ze allebei werkeloos en zijn totaal niet berekend op tegenslagen. Ze raken op elkaar aangewezen, kleine irritaties ontstaan, ze zonderen zich telkens meer van elkaar af en zijn totaal vergeten gelukkig met elkaar te zijn. Ze weten er niet mee om te gaan en verstarren. Het boek geeft een schets van een generatie die droomt van zekerheid: huisje, boompje, beestje, maar gelijk bij de pakken neer gaat zitten als het niet naar hun verwachtingen verloopt.

Ze moeten leren omgaan met het idee dat het leven niet altijd loopt zoals het gepland is maar de meesten van de huidige generatie zijn opgegroeid in materiƫle zekerheid.
Een veilig bestaan met een vaste baan is verdwenen, hoe langer de onzekerheid duurt, hoe hoger de spanning tussen hun beiden wordt. Ze verliezen hun zelfvertrouwen en gevoel voor eigenwaarde. Het psychologische spel tussen Isabell en Georg wordt scherp beschreven, ook beleggingen, een groter huis en de romantiek van het moederschap worden aan de kaak gesteld. Een boek van deze tijd!