ZOEKEN:
De Bibliotheek op school

Kinderen die op de basisschool een aantrekkelijk passend aanbod aan boeken hebben om uit te kiezen, lezen meer en worden betere lezers.

Met de educatieve aanpak de Bibliotheek op school werken scholen en de bibliotheek structureel samen aan taalontwikkeling, leesplezier en mediawijsheid van kinderen. Doel is kinderen te stimuleren om meer te lezen, op school en thuis, en hen mediawijs te maken.

Onze leesmediaconsulenten adviseren, werken met je samen en ontzorgen in de doorontwikkeling van jullie lees- en mediaplan op school, het opnieuw inrichten van de schoolbibliotheek, het helpen bij de aanschaf van een aantrekkelijke collectie en het ontwikkelen van passende leesbevordering.

De Bibliotheek op school bestaat uit zeven bouwstenen. Deze zijn te zien op bijgaand plaatje. De digitale portalen SchoolWise of Aura zijn een verbindende schakel op de achtergrond, en met de Monitor wordt inzichtelijk waar je op wilt sturen. De bouwstenen zijn met elkaar verbonden in een cyclisch proces, dit geeft een goede methode tot sturing. Overigens geldt voor alle bouwstenen ook dat ze los zijn af te nemen.

monitorpicto

Bestellingen en meer informatie

Voor meer vragen mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of neem contact op met

Gertrude Hoogendoorn, Hoofd Educatie & Programmering, 020 6414126
www.debibliotheekamstelland.nl

Prijs voor De Bibliotheek op school op aanvraag