ZOEKEN:
Makkelijk Lezen Plein
Wat is een Makkelijk Lezen Plein?

makkelijk lezenplein

De meeste kinderen starten met het leren lezen in groep 3, maar niet alle kinderen leren even gemakkelijk en vanzelfsprekend lezen. Eén op de vier kinderen heeft moeite met lezen. Letters en boeken kunnen een knelpunt zijn; lastig in een maatschappij waar lezen een belangrijke voorwaarde is om je staande te houden.Lezen is een belangrijke voorwaarde voor het leren op school. Kinderen moeten kunnen lezen voor bijvoorbeeld het maken van werkstukken en de voorbereiding van spreekbeurten. U als ouder wilt uw kind graag helpen bij het leesproces. Het Makkelijk Lezen Plein kan u hierbij van dienst zijn.

Makkelijk Lezen Plein
Op het Makkelijk Lezen Plein zijn de leuke, spannende en makkelijk lezen boeken samen gebracht. En behalve boeken zijn er ook andere materialen te vinden, zoals luisterboeken en dvd's die voor uw kind aantrekkelijk zijn. Alle materialen zijn met de omslag naar voren geplaatst. 

Niet moeilijk en toch leuk!

  •     Leuk om zelf te lezen omdat ze niet moeilijk geschreven zijn.
  •     Leuk om te beluisteren of te bekijken.
  •     Leuk en uitnodigend gepresenteerd.
  •     Makkelijk te vinden


Voor wie?
Het Makkelijk Lezen Plein is er voor kinderen van 8 tot 13 jaar. Voor kinderen met dyslexie, met concentratieproblemen als ADHD en (allochtone) kinderen met een taalachterstand die moeite met lezen hebben. Al deze kinderen kunnen terecht op het Makkelijk Lezen Plein.

Wat is er te vinden?
Spannende en aantrekkelijke leesboeken. Leesboeken die meteen vanaf de eerste bladzijde boeiend of spannend zijn. Zonder moeilijke woorden en makkelijk te lezen.

Informatieve boeken met veel platen
Voor het maken van een werkstuk, de voorbereiding van een spreekbeurt of gewoon uit belangstelling heb je informatie nodig. Boeken met weinig tekst, veel platen en illustraties, een rustige lay-out en met duidelijke letters.

Informatieve dvd's
Over allerlei onderwerpen zoals ridders, walvissen en paarden zijn dvd's gemaakt. Deze zijn op het Makkelijk Lezen Plein te vinden.

Luisterboeken
Luisterboeken zijn kinderboeken die ingesproken zijn op cd's. Voorlezers zijn de schrijver zelf of acteurs. Kinderen beluisteren zo het verhaal en genieten zelfstandig van een boek. Het is een geweldige manier om een mooi boek te ‘lezen'.

Verfilmde jeugdboeken
Er zijn veel jeugdboeken verfilmd en op dvd verkrijgbaar op het Makkelijk Lezen Plein.
Eerst kan uw kind de film bekijken en daarna het boek lezen. Ook al hebben kinderen moeite met lezen, ze genieten op een andere manier van de rijke verbeeldingskracht van verhalen en boeken.

Informatie voor ouders en leerkrachten
Voor ouders en leerkrachten is in het MLP Amstelveen Stadsplein een collectie boeken over leer- en leesproblemen.
Een site met zeer veel informatie voor ouders, leerkrachten en kinderen is: www.makkelijklezenplein.nl

In welke bibliotheken?

Een Makkelijk Lezen Plein is in:

  • Bibliotheek Stadsplein Amstelveen
  • Bibliotheek Westwijk
  • Bibliotheek Aalsmeer Marktstraat
  • Bibliotheek Uithoorn

Voor de openingstijden klikt u hier .

Vragen?
De medewerkers in de bibliotheek helpen u en uw kind graag verder.U kunt uw vraag ook stellen via e-mail:

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.