ZOEKEN:
Passend Lezen
Passend Lezen

 logo passend lezen salnewtr_490-149

Van Aangepast naar Passend Lezen

Sinds oktober heeft Stichting Aangepast Lezen een nieuwe naam: Bibliotheekservice Passend Lezen.

Lezen kan altijd!

Kunt u de kleine lettertjes niet meer lezen, of kost het lezen meer inspanning dan ontspanning? Kortom, lukt het ‘gewone’ lezen niet of niet meer door een visuele of andere leesbeperking, of kent u iemand die hier mee te maken heeft? Dan is de Bibliotheekservice Passend Lezen misschien iets voor u.

Wat is een leesbeperking?

Van een leesbeperking is sprake als het lezen op de gebruikelijke manier niet (meer) mogelijk is. Dat kan uiteraard liggen aan de ogen, maar dat hoeft niet. Dyslexie is eveneens een leesbeperking. Maar ook bij mensen die een boek niet meer vast kunnen houden of de bladzijde niet meer om kunnen slaan, kun je spreken van een leesbeperking.

Passend Lezen

Bibliotheekservice Passend Lezen is een door het Ministerie van OCW gefinancierde dienstverlening van de openbare bibliotheken in Nederland en is bedoeld voor mensen met een leesbeperking. Bij Passend Lezen kunt u boeken, kranten en tijdschriften in een aangepaste leesvorm bestellen.

Passend Lezen in de bibliotheek

In uw bibliotheek kunt u terecht voor meer informatie over de Bibliotheekservice Passend Lezen. Gesproken lectuur van Passend Lezen wordt geleverd op een daisy-rom (een speciaal soort luisterboek) en kan worden afgespeeld met de gelijknamige speler. De bibliotheek biedt een kleine kennismakingscollectie daisy-roms. Ook is er een collectie grote letter boeken, luisterboeken en een makkelijk lezen plein speciaal voor kinderen met dyslexie in de bibliotheek aanwezig.

Meer weten?

Heeft u vragen over Passend Lezen of wilt u meer informatie? In de bibliotheek helpen de medewerkers u graag verder!

Ook kunt u direct naar de website van Passend Lezen.

Handige links: