ZOEKEN:
Spreekuur Digitale Diensten

Spreekuur digiLet op: Het tijdstip van het wekelijkse spreekuur digitale diensten in Bibliotheek Stadsplein is verplaatst naar woensdagmiddag tussen 12.00 en 13.00 uur.
Voor iedereen die hulp kan gebruiken of vragen heeft over bijvoorbeeld het lenen van e-books, het online reserveren of over het gebruik van de diverse Bibliotheek Apps. Tijdens dit spreekuur kan men vragen stellen als: op welke apparaten kan ik e-books van de Bibliotheek lezen? Hoe kan ik e-mailen via mijn tablet? Kan ik boeken verlengen via mijn smartphone? Wat zijn handige of leuke (bibliotheek) Apps? Hoe moet ik een Skype account maken? Enzovoort.

 

banner spreekuur digitale diensten_Stadsplein-12-13

De mogelijkheden van media zijn groot, maar de toepassingen niet altijd voor iedereen even helder. Weten hoe media werkt is essentieel om mee te kunnen doen in onze samenleving. Daarom is er bij bibliotheek Amstelveen Stadsplein elke donderdag een wekelijks spreekuur Digitale Diensten bedoeld om mensen ‘mediawijzer’ te maken. 

Het is bedoeld voor iedereen die hulp kan gebruiken of vragen heeft over bijvoorbeeld het lenen van e-books, het online reserveren of over het gebruik van de diverse Bibliotheek Apps. Tijdens dit spreekuur kan men vragen stellen als: op welke apparaten kan ik e-books van de Bibliotheek lezen? Hoe kan ik e-mailen via mijn tablet? Kan ik boeken verlengen via mijn smartphone? Wat zijn handige of leuke (bibliotheek) Apps? Hoe moet ik een Skype account maken? Enzovoort.

Elke woensdagmiddag tussen 12.00 uur en 13.00 uur kan men terecht bij het podium in de bibliotheek, waar een vaste medewerker met een iPad, laptop en e-reader klaar zit. Het kan zijn dat een probleem niet meteen tijdens het digitale spreekuur op te lossen is. Maar door het maken van bijvoorbeeld een stappenplan, helpen medewerkers van de bieb mensen graag op de goede weg. Het digitale spreekuur is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.