Voorlezen! -> Voorlezen steeds belangrijker
Voorlezen steeds belangrijker

De Gele_ballon_-_DematonsRecent heeft de Minister van Onderwijs gewezen op het belang van voorlezen.
Als bibliotheek weten we dat al heel lang en daarom wordt er elke woensdagmiddag op het Stadsplein en op andere locaties voorgelezen. Kom dus ook luisteren!

Wat ik zelf een heel mooi voorleesboek vind is: De Gele Ballon. Een kijkboek waar je je eigen verhaal kan vertellen en waar de kinderen op ontdekkingstocht gaan om de gele ballon te vinden op elke dubbele bladzijde en dat is soms echt zoeken! Elke keer kan je weer een ander verhaal verzinnen bij dit boek en dat maakt het een uniek boek. Ook is er een leuk programma voor het onderwijs over dit boek.

Wilt u meer weten over voorlezen of tips, kijk op onze website: www.amstelland-bibliotheken.nl.

Ook steeds meer schooldirecteuren vinden dat ouders hun kinderen moeten ondersteunen bij school, blijkt uit onderzoek van Ecorys en Oberon in opdracht van het ministerie van OCW. Een belangrijke activiteit die door het ministerie genoemd wordt is het voorlezen thuis. Uit eerdere onderzoeken is gebleken dat de invloed van ouders op de leesontwikkeling van kinderen groot is. Daarnaast is een stimulerende leesopvoeding thuis van invloed op de schoolloopbaan van het kind en het latere maatschappelijk succes. Kinderen van ouders die veel lezen, voorlezen en een rijk gevulde boekenkast bezitten, lezen zelf meer, zijn leesvaardiger en komen verder in het onderwijs (Notten, 2011). Ook hierover leest u meer op De Leesmonitor.

Bron: website van Stichting lezen