ZOEKEN:
Voorlezen! -> Boekstart
BoekStart

Boekstart logo newBoekStart in alle Amstelland Bibliotheken
BoekStart is in alle Amstelland bibliotheken beschikbaar. Naast bibliotheken Amstelveen Stadsplein en Westwijk is BoekStart ook in bibliotheek Uithoorn en bibliotheek Aalsmeer beschikbaar.

(Voor)lezen is leuk!
BoekStart laat ouders ontdekken dat het lezen van boekjes samen met hun baby erg leuk en leerzaam is. Kinderen kunnen al vanaf heel jonge leeftijd spelenderwijs met hun ouders genieten van boekjes. Samen plaatjes kijken en samen praten of zingen is goed voor het contact met de baby en voor de taalontwikkeling van het kind. BoekStart gaat uit van de gedachte dat kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een voorsprong (op school) ontwikkelen waar ze hun hele leven voordeel van hebben. 

BoekStart werkt
Aan de hand van 10 foto's wordt er in deze digtale brochure duidelijk gemaakt hoe BoekStart werkt 

Nieuw
In april 2014 is de nieuwe digitale BoekStart voor jou! geïntroduceerd als opvolger van de gedrukte versie BoekStartEnVerder. Nieuw is dat de digitale brochure viermaal (ipv tweemaal) per jaar verschijnt en vele links bevat naar filmpjes, achtergrondinformatie en relevante websites. Naast boeken- en voorleestips zijn er ook thematische rubrieken opgenomen. Kijk hier voor de meest recente digitale uitgave.

Bibliotheek, gemeente en consultatiebureau werken samen
Binnen het project BoekStart werken de bibliotheek, de gemeente en het consultatiebureau samen. Ouders van baby's vanaf 3 maanden ontvangen via de gemeente een brief met een BoekStart waardebon. Met deze waardebon kunnen ze een gratis BoekStart pakket ophalen bij de bibliotheek met daarin onder meer twee babyboekjes. Tijdens het 7-maanden gesprek op het consultatiebureau wordt nogmaals aandacht besteed aan het belang van lezen met baby's. De medewerkers van het consultatiebureau kunnen ouders ook een BoekStart waardebon uitreiken.

Gratis lid van de bibliotheek
Naast een eenmalig BoekStart pakket heeft de bibliotheek ouders veel meer te bieden. De baby krijgt een gratis lidmaatschap en de ouder kan zich tegelijkertijd inschrijven en bij keuze voor automatische betaling hoeft de vijf euro inschrijfkosten niet betaald te worden. In de bibliotheek is een aparte babyhoek ingericht en verder werken er speciaal opgeleide medewerkers die ouders en kinderen enthousiast ontvangen en hen met veel plezier advies geven over voorlezen en geschikte boekjes.

BoekStart stimuleert (voor)lezen met baby's en peuters. Dit schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling.

 

Ga naar BoekStart